4 Mart 2015 Çarşamba

Çemen Otu

Çemen Otu


Çemen Otu baklagiller familyasındanbir bitki türüdür. Tohumları ve bazı ülkelerde yeşil yaprakları da ıspanak gibi tüketilmektedir. Tadı acımsı ve aromatiktir.

Türk Mutfağında özellikle çemen tozu şekilinde bilinir. Bu toz bol salçaya ve birkaç diğer içeriklere katılarak kahvaltılarda yenilen macun yapılır çemen üretilir.

Çok keskin kokulu olan çemenotu tohumları, % 30″a varan oranda yapışkan bitki sıvısı ile uçucu ve sabit yağlar; trigonellin, kolin ve kumarin adlı maddeleri içerir.



Çemen Otunun Faydaları Nelerdir


Araştırmalara göre başta şeker hastalığı, lipid, kolesterol, trigliserid, kansızlığa karşı ve kandaki oksijen ve akyuvarları arttırıcı olarak kullanılan çemen otu,  dahilen iştahsızlık ve haricen iltihaplı yaralara karşı kullanılır.

Ayrıca el ve ayak terlemesi, ağız kokusu (gargara yapılır), verem, yaşlanma zafiyeti, kemik erimesi, kemik iliklerinin iltihaplanması, göğüs anormalliği, saç dökülmesi, lenf bezi şişmesi gibi rahatsızlıklarda kullanılır.Göğsü yumuşatır, balgam söktürür ve öksürüğü keser.

Çemen Otu Tohumu


Tohumları kurutulup toz halinde ya da lapa yapılarak kullanılabilir. Ayrıca, yağı çıkarılır. Çemen, et yemeklerinde, çorba ve soslarda da yaygın olarak kullanılan bir baharattır. Çemen yağı saçlara sürülürse saçları besler.

Çemen Otu Çayı Nasıl Yapılır


Çemen kaynatılıp suyu doğum yapan kadınlara içirilirse doğumu kolaylaştırır. Sivilcelere pansuman yapılırsa faydası görülür. Zayıflığa karşı ve de erkeklerde cinsel gücü ve de kadınlarda sütü arttırıcıdır. İki yemek kaşığı Çemen tohumu demliğe konur ve üzerine 800-1000 ml kaynar su ilave edilir ve gün boyu içilir.

Göğüs Büyütmede Çemen Otu Kullanmak


Çemen otu geleneksel tedavide uzun yıllar kullanılmıştır. Özellikle tohumları göğsü büyüterek, süt üretimini de etkilemektedir.kadınları göğüslerinin küçük olma nedeni östrojen eksikliğidir. Vücuttaki östrojen oranını artırdığınızda göğüsleriniz büyüyecektir.

Çemen otu tozu içerdiği östrojen sayesinde göğüslerinizin büyümesine yardımcı olacaktır. Çünkü göğüs dokuları bitkisel kimyasalları belli oranlarda emer. Çemenotunun tohumlarını veya filizlerini blender’da öğütün. Az bir miktar bitkisel yağla karıştırıp, karışımı macun gibi uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder